Scoici ușoare în stil grecesc

Scoicile sunt fructe de mare populare care se găsesc în întreaga lume si se pregatesc în diferite moduri.

Există multe tipuri de midii, atât de apă dulce, cât și de apă sărată, dar soiul care este cel mai probabil să aterizeze pe farfurie este midia albastră. Cunoscute și sub numele de midii comestibile, aceste creaturi trăiesc într-o coajă bivalvă albastru-negru. Midia în sine este de culoare cafenie și plină de proteine, vitamine și minerale.

Informatii nutritionale
Midiile sunt bogate din punct de vedere nutrițional. O porție de trei uncii de midii albastre aburite conține:

Calorii: 146
Proteine: 20 grame
Grăsime: 4 grame
Glucide: 6 grame
Fibra: 0 grame
Zahar: 0 grame
Midiile conțin multe vitamine și minerale, inclusiv:Fier,vitamina C,vitamina A si calciu.

Midiile au un profil nutrițional impresionant.

Midiile și alte crustacee sunt surse excelente de proteine, conținând toți aminoacizii esențiali. Conținutul lor de proteine este superior celui găsit la peștii cu aripioare. Proteinele din midii sunt ușor de digerat, astfel încât organismul beneficiază pe deplin. Proteinele joacă mai multe roluri în sănătatea dumneavoastră generală, construind mușchii, stimulând sistemul imunitar, întărind oasele și vindecând leziunile. Doar trei uncii de midii furnizează 40% din proteinele zilnice necesare unei persoane obișnuite.

Au  rol in prevenirea anemiei

Midiile sunt o sursă excelentă de fier. O porție de trei uncii oferă aproximativ o treime din valoarea zilnică a fierului. Fierul previne cea mai frecventă formă de anemie, care poate provoca oboseală și slăbiciune. Multe femei, inclusiv aproximativ jumătate dintre femeile însărcinate, nu primesc suficient fier în dieta lor. Midiile sunt, de asemenea, bogate în vitamina B12, necesare pentru producerea de celule roșii din sânge.

 

Ingrediente pentru rețeta de midii în abur în stil grecesc:

2 kilograme de midii proaspete
2 linguri de ulei de măsline grecesc
4 căței de usturoi, tocate grosier
3 roșii, tocate grosier
1 cană de vin alb
2 lingurite de oregano uscat
2 linguri suc proaspăt de lămâie
3 linguri de patrunjel proaspat

kostas

Cum să pregătiți midii în stil grecesc

În primul rând, pregătiți midiile. Este mult mai ușor dacă le cumpărați deja curățate, dar chiar dacă le gestionați, va trebui totuși să le clătiți sub apă rece.

Puneti uleiul de măsline într-o oală mare (una pe care ați folosi-o pentru a face supă). Dati focul la mediu, adaugati usturoiul si dupa un minut rosiile. Gatiti inca 2-3 minute inainte de a adauga vinul sau oregano. Lasati la foc mediu pana cand rosiile incep sa se desparta. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 5-7 minute.

Adăugați midiile și apoi stropiți zeama de lămâie și pătrunjelul proaspăt. Acoperiți tigaia și lăsați amestecul să fiarbă. Odată ce se întâmplă, aduceți-l la foc mic. Gatiti pana se deschid midiile. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 5 minute de fierbere.

Vă rugăm să rețineți: rețetele grecești pot fi ușor diferite de cele de la Restaurant Kostas pe baza mai multor motive, cum ar fi regiunea Greciei în care se face rețeta.

Dacă ați văzut această rețetă grecească făcută în alt mod, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la office@kostas.ro și vom evalua sugestia dvs. Mulțumiri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Postari recente:

restaurant grecesc

Restaurant Grecesc Kostas

Viziunea noastră este să arătăm restului lumii cât de inovatoare, gustoasă și rafinată poate fi mâncarea grecească. Restaurant Grecesc – Ne inspirăm din masa tradițională

Read More »