Homarul nu este neapărat asociat cu bucătăria greacă, dar homarii, adesea denumiți langustini, pot fi găsiți în mările din Grecia, în special în jurul insulei Corfu.
Homarul este o sursă bogată de cupru și seleniu și conține, de asemenea, zinc, fosfor, vitamina B12, magneziu, vitamina E și o cantitate mică de acizi grași omega-3. Conține colesterol.
Beneficii pentru sănătate
În ciuda reputației sale de aliment cu conținut ridicat de colesterol, homarul are mai multe calități nutritive valorificatoare care oferă o serie de beneficii pentru sănătate.
Sustine funcția sistemului imunitar
Homarul este o sursă abundentă de zinc, un mineral crucial legat de funcția imună. În timp ce un deficit sever de zinc cauzează disfuncții imune cunoscute, chiar și deficiențele minore de zinc afectează producția de limfocite și suprimă răspunsurile imune.
Starea slabă de zinc este asociată cu rate mai mari de infecție și pneumonie. O porție de homar are aproape 6 miligrame de zinc, satisfăcând 67% din necesarul zilnic pentru femei și 56% pentru bărbați.
Această metodă de preparare a homarilor cu apă caldă este destul de comună în toată Grecia chiar si in lume, oriunde se găsesc acești homari.
Ingrediente pentru rețeta de homar fiert grecesc:
1/4 cană de ierburi proaspete tocate, amestecate, cum ar fi cimbru, oregano, mărar, tarhon, sărat
2 linguri sare
1 linguriță fulgi de ardei roșu (opțional)
6 homari mici, vii
Instrucțiuni de pregătire a homarului fiert grecesc:
Umpleți două vase mari cu apă până la aproximativ două treimi. Adăugați 1/8 cană din ierburi proaspete tocate în fiecare oală. Adăugați 1 lingură de sare în fiecare oală împreună cu 1/2 linguriță de fulgi de ardei roșu opțional.
Așezați trei homari în fiecare oală. Acoperiți vasele și aduceți-le la fierbere la foc mare. Odată ce apa începe să fiarbă, ajustati focul la mediu, astfel încât apa să rămână în clocot. Gatiti timp de aproximativ noua – unsprezece minute, sau pana cand cojile devin roz si picioarele se scot usor. Scurgeți homarii fierți și lăsați-i deoparte pentru a se putea răci.
Serviți homarii întregi sau tăiați carnea de pe coji și puneți-o într-un platou de servire. Se servește cu ladolemono pentru scufundarea cărnii.
Vă rugăm să rețineți: rețetele grecești pot fi ușor diferite de cele de la Restaurant Kostas pe baza mai multor motive, cum ar fi regiunea Greciei în care se face rețeta. Dacă ați văzut această rețetă grecească făcută în alt mod, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la office@kostas.ro și vom evalua sugestia dvs. Mulțumiri!