Rețetă pentru caracatiță în stil grecesc cu Ouzo

Caracatița este populară în Grecia și acesta este unul dintre modurile în care este pregătita. Aromele sunt simple, dar ouzo conferă bulionului un gust distinct.

Caracatița este o sursă bună de:fier,Omega 3, seleniu,cupru, vitamina B12.

Cunoscută pentru delicioasa sa textură fragedă, caracatița este, de asemenea, un aliment foarte hrănitor. Este o sursă bună – bogată în 12 vitamine și minerale diferite! Aceasta înseamnă că în fiecare porție de caracatiță de 3 oz consumați mai mult de 10% din valoarea zilnică (DV) a 12 substanțe nutritive esențiale de care aveți nevoie în fiecare zi. Este o sursă de proteină slabă, săracă în grăsimi și conține la fel de multe proteine ca o porție similară de 3 oz de pui.

Caracatiță în stil grecesc cu ingrediente pentru rețeta Ouzo
1/3 cană ulei de măsline grecesc
1 ceapa medie, tocata
2 catei de usturoi, tocati
1 caracatiță întreagă, curățată (sacul de cerneală îndepărtat, ciocul îndepărtat etc.)
1 cană de roșii tocate sau 1 cană de roșii conservate, tăiate cubulețe
1/3 cană ouzo
2 frunze de dafin
1/2 cană de măsline Kalamata tocate, fără sâmburi
Sarat la gust
Ardei, după gust
1 cană de apă
3 linguri de patrunjel proaspat, tocat

Instrucțiuni pentru a pregăti caracatița greacă cu Ouzo:

Se toarnă ulei de măsline într-o oală mare de supă. Puneți focul la mediu și încălziți uleiul de măsline timp de un minut. Se adaugă ceapa și se sotează până se înmoaie, ceea ce ar trebui să dureze aproximativ cinci minute. Se adaugă usturoiul și se sotează încă un minut.

Adăugați caracatița în oală împreună cu roșiile, ouzo, frunzele de dafin, măslinele, sarea, piperul și apa. Acoperiți oala și aduceți lichidul la fiert la foc mediu. Puneți căldura la minim și fierbeți timp de 30-40 de minute, sau până când caracatița este moale.

Ornează cu pătrunjel chiar înainte de a așeza calmarul și bulionul pe un platou de servire.

Vă rugăm să rețineți: rețetele grecești pot fi ușor diferite de cele de la Restaurant Kostas pe baza mai multor motive, cum ar fi regiunea Greciei în care se face rețeta. Dacă ați văzut această rețetă grecească făcută într-un alt mod, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la office@kostas.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Postari recente: